Citaat van Johan

Over mental coaches in het betaald voetbal: 'Die mentale hersenspoeling van trainers en hulptrainers, nou, daar ben ik niet zo enthousiast over.'

De godganse dag werd Johan Derksen gebeld door talkshows naar aanleiding van zijn uitspraken in Voetbal Inside over Marokkanen in het Nederlandse voetbal, die hij bestempelde als lastig. Hij koos voor Pauw. (‘Ik vind het laf om hier niet te verschijnen.’) Daar werd hij opgewacht door een opgewonden Farid Azarkan.

Azarkan, voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders en voetbalcoach, eiste excuses. Met afschuw had hij geluisterd naar Derkens uitlatingen in Voetbal Inside: “Er zijn heel wat clubs naar de klote gegaan omdat ze toevallig de velden bij een wijk hebben liggen waar veel Marokkaanse gezinnen wonen. Dan krijgen Marokkaanse jongens de overhand in de selectie, dat functioneert haast nergens. Sterker nog, dan krijg je dus dat de Nederlandse jongens naar een andere club gaan, want die willen niet in een team met negen Marokkaanse jongens die niet in de blote kont durven te douchen, zulk soort cultuurverschillen.”

Dus, zo interpreteerde Azarkan de redenatie van Derksen, ‘als je elkaars piemeltje kan zien, dan ben je een betere voetballer.’ Hij verweet de voetbalanalist het aanzetten tot polariseren en stigmatiseren, en zette Derksen – geheel naar diens verwachting – weg in het kamp-Wilders. “Een Derksen-Marokkanenquotum, alsof u solliciteert voor een plekje in Wilders’ campagneteam.”

Derksen vond Azarkan maar een vervelende man, en vermoedde dat hij op publiciteit belust is. (“Ik had nog nooit van je gehoord, en een wildvreemde man die eist dat ik opdraaf om m’n excuus aan te bieden. Wie denk je eigenlijk dat je bent?”) De gewenste excuses kreeg Azarkan niet. Derksen sloot af met: “Ik trek er geen woord van terug. (-) Ik heb niets miszegd.”


bron: HPdeTijd

Reacties   

#2 Marcellus 27-04-2017 18:23
Op alle scholen waar ik gewerkt heb bleek dat de sfeer onaangenaam werd bij meer dan 7 Marokkaanse jongens in een klas van totaal 28 tot 32 leerlingen.
Vooral leraressen gingen/kwamen regelmatig huilend de klas uit.
Een rector die jongens wilde spreiden over andere scholen in de stad werd door de media afgebrand en is daarna zelfs oneervol ontslagen.
Discrimineerde de rector of wilde hij z'n school redden ?
Schoolgebouw is 5 jaar geleden afgebroken !
#1 Geurts 14-04-2016 13:34
Johan heeft volkomen gelijk, dat hij niet zijn excuses doet aanbieden, tegenover die onbekende persoon.
wat Johan zegt heeft hij volkomen gelijk in.

Als u ingelogd bent, kunt u reageren

Aantal leden

5686

Johan Derksen bingoDe wereldberoemde bingo!

Met deze bingo maak je een uitzending met Johan Derksen nog leuker. Streep af als je een uitspraak van Johan hoort. Wie het eerst de kaart vol heeft, heeft gewonnen!

Bezoekersteller

782555
VandaagVandaag64
GisterenGisteren110
Deze weekDeze week352
Deze maandDeze maand3216
TotaalTotaal782555
Joomla templates by Joomlashine