Er bestaat een manier om de kijkcijfers van RTL Late Night in één keer uit het slop te trekken. Met dezelfde presentator, met dezelfde slappe gasten, ja zelfs met nóg meer RTL-gezichten die totaal kritiekloos hun nieuwe programma’s komen promoten. Er hoeft helemaal niets aan de opzet te veranderen, behalve dan Johan Derksen als tafelheer toevoegen. Succes verzekerd, vanaf de eerste minuut. Erland Galjaard, als je me niet gelooft, kijk Jinek van gisteravond terug.

Ik zie het al voor me: Johan norsig in de hoek van NH Schiller, wachtend tot één van de andere gasten een kleine pauze laat vallen of per ongeluk zijn kant op kijkt. Of beter nog, er met gestrekt been in, midden in de zin van een ander. Omdat hij vindt dat er nu genoeg lulverhalen zijn verkondigd.

Niets en niemand ontziend, zeggen wat er in hem opkomt, of het nou aardig is of niet, slim is of niet, steek houdt of niet, of het zijn eigen broodheer helpt of niet. Gewoon bam, erbovenop. Johan fileert zonder aanzien des persoons, dus ook de presentator. Derksen bij Marco Borsato thuis, dat was legendarisch geworden.

Machogelul

En of hij nou onzin roept of niet, het levert altijd wat op. Ook bij Jinek dinsdagavond. Toegegeven, hij speelde het wel erg op de persoon Jesse Klaver en dat machogelul over ‘papadagen kunnen niet in die functie’ slaat he-le-maal nergens op. Maar hij was een van de eersten die recht in het gezicht van Klaver zei dat hij zijn act met opgestroopte hemdsmouwen niet gelooft en bracht daarmee iets teweeg. Er ontstonden barstjes in het masker van de politicus, hij raakte getergd. En dat is een kant die hij doorgaans beter verbergt dan zijn eikeltjespyjama.

Derksen hoeft zich als sidekick niet te bekommeren om gasten en sfeer. Hij mag de hele avond grommend zijn mond houden of weglopen als het hem te gortig wordt, maar kan ineens ook buitengewoon charmant doen. Je zit als kijker óf applaudisserend op de bank óf je ergert je dood aan die onbehouwen beer, maar: je kijkt wel.

Natuurlijk zijn er een paar hordes te nemen: Derksen heeft helemaal geen zin om elke avond uit Grollo te komen karren, sommige gasten bedanken voortaan voor de uitnodiging en Humberto krijgt alleen al bij de naam Derksen een rolberoerte. Maar denk eens aan die kijkcijfers, Erland. En dan kan er een hoop, daar ben ik van overtuigd.

Als u ingelogd bent, kunt u reageren

Aantal leden

6096

Johan Derksen bingoDe wereldberoemde bingo!

Met deze bingo maak je een uitzending met Johan Derksen nog leuker. Streep af als je een uitspraak van Johan hoort. Wie het eerst de kaart vol heeft, heeft gewonnen!

Bezoekersteller

822849
VandaagVandaag117
GisterenGisteren128
Deze weekDeze week117
Deze maandDeze maand3295
TotaalTotaal822849
Joomla templates by Joomlashine