Voetbalanalist Johan Derksen (70) is, na een val van de trap dinsdag, aan de beterende hand. Het aantal beterschapswensen dat hem overstroomt doet hem veel. ,,Dat is zo goed om te horen. Warm word ik ervan’’, laat hij vanuit het ziekenhuis weten aan zijn collega en goede vriend Wilfred Genee.

Genee kreeg vanmiddag voor Radio Veronica een heldere en bijdehante Derksen aan de telefoon. ,,Ik ben nog ontzettend duf en suf’’, gaf de voormalig voetballer wel toe. ,,Je wordt overal heengereden. Daar word je gehecht, dan weer wordt er een arm gezet. Er gebeurt van alles. Ik was blij toen ik in een kamertje lag en het licht uitging’’, vat hij de samen, nadat hij naar het ziekenhuis werd gebracht toen hij in zijn huis voorover van de trap viel toen hij 's nachts naar het toilet moest.

Derksen heeft nog geen idee hoe Nederland met hem meeleeft, maar hij kan zich ‘er iets bij voorstellen'. ,,Mijn vrouw heeft mijn telefoon net meegenomen. Ik heb echt verschrikkelijk veel berichtjes gehad.’’ Ook zegt hij ‘ontzettend geschrokken’ te zijn van wat hem is overkomen. ,,Ik dacht echt: Kolere, wat is me overkomen? Ik besef me zeker hoe veel geluk ik heb gehad.’’

Mooie breuk
Derksen hield aan de val geen blijvend letsel over. Hij zit aan de pijnstilling en maakte vandaag al zijn eerste stapjes. ,,Op mijn leeftijd breek je snel iets. Ik heb hechtingen, kneuzingen, bloeduitstortingen, maar deze jongen is niet kapot te krijgen! (...) De breuken in mijn schedel zijn volgens de artsen zo mooi dat ze ze laten zitten. Natuurlijk moet ik niet gaan voetballen of ballen koppen.’’

De vaste tafelgast van Veronica Inside hoopt dan ook snel weer op de been te zijn. ,,Als mijn kop is bijgetrokken, dan kan ik er wel weer gaan zitten. We moeten er ook weer niet te dramatisch over gaan doen.’’ Lachend: ,,Wat is Veronica Inside zonder Derksen?’’

Kringetje
Kees Jansma heeft zich volgens Genee aangeboden om Derksen tijdelijk te vervangen. ,,Maar het ligt het meest voor de hand om een jongen uit eigen kringetje te nemen. Dan denk ik aan Jan (Boskamp) of Gertjan (Verbeek). Jansma is altijd goed. Maar hij heeft ooit gezegd dat hij niet bij ons aan tafel wil omdat hij ons te ordinair vindt en dus liever bij dat saaie clubje van Studio Sport gaat zitten.”

Derksen zou volgende week gaan beginnen met Doordekken, een rubriek op de app van Veronica Inside. De analyticus sluit niet uit dat dat ook echt gaat gebeuren. ,,Het was gisteren een stuk minder, maar in 24 uur kan het ontzettend verbeteren.”Genee: Je hoeft alleen nog maar ordinair te worden en dan ben je weer helemaal jezelf.” Derksen: ,,Ik reken op morgen tussen de middag ongeveer.” 

Als u ingelogd bent, kunt u reageren

Aantal leden

6096

Johan Derksen bingoDe wereldberoemde bingo!

Met deze bingo maak je een uitzending met Johan Derksen nog leuker. Streep af als je een uitspraak van Johan hoort. Wie het eerst de kaart vol heeft, heeft gewonnen!

Bezoekersteller

822853
VandaagVandaag121
GisterenGisteren128
Deze weekDeze week121
Deze maandDeze maand3299
TotaalTotaal822853
Joomla templates by Joomlashine