Citaat van Johan

Over Danny Blind: Het afgelopen weekeinde hoorde ik hem weer jokken dat hij geen enkele druk voelt. Je zult als verantwoordelijke man met Ajax in de grauwe middenmoot staan en geen druk voelen... Dan is alles wat je er nog aan toevoegt al ongeloofwaardig.
Johan Derksen en René van der Gijp schuiven niet meer aan bij het tv-programma Veronica Inside. Het tweetal heeft het helemaal gehad met presentator Wilfred Genee. Daarmee komt een einde aan een jarenlange succesvolle samenwerking in het voetbalpraatprogramma.

"Van der Gijp en ik hebben gezegd nooit meer aan te schuiven. Het zou totaal ongeloofwaardig zijn als we nu weer in het programma aanschuiven", zegt Derksen tegen RTV Drenthe in een reactie op het nieuws dat de uitzending van maandag is geschrapt. "Wij vinden dat Wilfred de show heeft laten ontploffen, het format is verkracht", doelt de inwoner van Grolloo op de uitzending van afgelopen maandag.

Het format van de show werd omgegooid om te praten over racisme en een opmerking van Derksen over rapper Akwasi. Naast voetbalanalist Wim Kieft schoven oud-profvoetballer Dries Boussatta en advocaat Natacha Harlequin aan om in debat te gaan. "Ik heb in 22 jaar tijd nog nooit zo'n kutshow gemaakt", zei Derksen eerder.

Gesprek

Ondanks de ruzie kwam het drietal gisteren nog bij elkaar voor een opname voor de businessclub van FC Twente, die al gepland stond. Na afloop was er een gesprek waar ook Talpa-directeur Marco Louwerens bij aansloot. Tot een verzoening kwam het niet, in tegendeel; de verwijten vlogen over en weer. "Als je gisteren op het gesprek een camera had gezet, had je pas echt een topshow gehad."

Over een paar weken komen de kopstukken van het programma nogmaals bijeen. Wat de insteek van dat gesprek is, weet Derksen nog niet, maar dat het nog goed komt verwacht hij niet. Directeur Louwerens ziet het na de zomer juist nog goed komen. "Dat gevoel hebben Van der Gijp en ik niet. In deze setting kunnen we niet meer aanschuiven. Als ze iets nieuws voor ons bedenken, gaan we daarnaar kijken."

22 jaar

Na 22 jaar eindigt het programma, voorheen Voetbal Inside bij RTL, voor de analist dus met een ruzie. "Dat past precies bij ons. We gaan er met een knal uit. 1,7 miljoen kijkers voor een voetbaltalkshow is ongehoord. Ik kan er wel om lachen hoor."

Wat hij maandagavond en deze zomer gaat doen? "Dat weet ik nog niet, ik kan altijd met een sigaar in de tuin gaan zitten. En ik blijf plaatjes draaien."

Reacties   

#2 Anton Greve 25-06-2020 13:11
Hallo Johan, nav deze uitzending heb ik besloten fan te worden. Het onderwerp had moeten zijn: Waarom doet Justitie niets tegen iemand die op de Dam het volk opruit en dreigt de eerstvolgende Zwarte Piet persoonlijk in het gezicht te trappen. ?? Het is jammer dat de discussie totaal niet gericht was. De donkere advocaat dame was alleen maar gefocussed op 1 punt dat op haar papiertje stond .. jou willen laten zeggen dat je geen idee hebt wat een andere voelt. Nee idd dat is namelijk per definitie subjectief . Wat andere mensen voelen
(bijvoorbeeld diegenen die al 30 jaar Zwarte Piet gespeeld hebben en dat weer van plan waren/zijn ) is totaal niet belangrijk voor ze.
#1 Anton Lens 24-06-2020 15:10
Johan en René jullie moeten blijven mieter die Genee er maar uit die matennaaier en gaan jullie lekker door.

Als u ingelogd bent, kunt u reageren

Aantal leden

5750

Johan Derksen bingoDe wereldberoemde bingo!

Met deze bingo maak je een uitzending met Johan Derksen nog leuker. Streep af als je een uitspraak van Johan hoort. Wie het eerst de kaart vol heeft, heeft gewonnen!

Bezoekersteller

791628
VandaagVandaag34
GisterenGisteren116
Deze weekDeze week34
Deze maandDeze maand1751
TotaalTotaal791628
Joomla templates by Joomlashine