Citaat van Johan

Over Gomes die blunderde in de wedstrijd Fiorentina-PSV : Hij ging erin als een jonge juffrouw, niet als een vent

De vermeende racistische uitspraken van Johan Derksen, de daaropvolgende thema-uitzending van 'Veronica Inside' en de dáár weer op volgende ruzie tussen Derksen (71), René van der Gijp (59) en Wilfred Genee (53) is al dagenlang hét onderwerp van gesprek. Johan en René konden de acties van Wilfred in de laatste uitzending van 'Veronica Inside' op zijn zachtst gezegd niet waarderen. Bij RTL Boulevard reageert Derksen nogmaals exclusief op de hele rel.

 
 

Ondanks de hele mediastorm die Johan over zich heen krijgt, blijft hij uitermate kalm. "Ik sta heel ontspannen in dit soort conflicten. De wereld vergaat niet", zegt hij voor de camera van RTL Boulevard. Deze zondag was Wilfred te gast bij Op1 om te praten over de thema-uitzending van Veronica Inside. En dat kwam hem op veel kritiek te staan. Ook Johan heeft de uitzending zitten kijken. "Ik vind niet dat ik moet reageren op een ander televisieprogramma, maar uiteraard heb ik het gezien", zegt hij daarover.

Johan lost de kwestie liever privé op. "Ik heb tegen Wilfred gezegd wat ik ervan vind. En heel Nederland hoeft daar niet van mee te genieten." De huidige spanningen tussen de heren van VI leiden er misschien wel toe dat het praatprogramma niet meer terugkeert op de buis. Johan zou het zonde vinden, "maar er bestaan ook nog principes in het leven", zegt hij resoluut.

Toch wil hij niet zomaar de handdoek in de ring gooien. Hij, Wilfred en René gaan namelijk wel nog een keer om tafel zitten. "Wanneer we daar allemaal aan toe zijn en wanneer de emoties weer wat ingedaald zijn. Dan zien we wel of we er uit komen. Maar ik denk dat de problemen die er nu zijn blijven. Dat verandert niet."

Wel wil Johan kwijt dat hij geen ruzie met Wilfred heeft. "Hij hoeft voor mij geen excuus te maken. Hij heeft een mening en een bepaalde aanpak gehanteerd. Dat is zijn goed recht", legt hij uit. Maar mocht Veronica Inside tóch stoppen dan betekent dat het einde voor de televisiecarrière van Johan. "Ik heb geen enkele ambitie om verder nog iets op televisie te doen. Dat was het dan."

En als Johan wegvalt, betekent dat volgens hem ook sowieso het einde van VI. "Dan is het format ook definitief klaar. Dat is namelijk contractueel zo vastgelegd", vertelt hij. 

Als u ingelogd bent, kunt u reageren

Aantal leden

5750

Johan Derksen bingoDe wereldberoemde bingo!

Met deze bingo maak je een uitzending met Johan Derksen nog leuker. Streep af als je een uitspraak van Johan hoort. Wie het eerst de kaart vol heeft, heeft gewonnen!

Bezoekersteller

791632
VandaagVandaag38
GisterenGisteren116
Deze weekDeze week38
Deze maandDeze maand1755
TotaalTotaal791632
Joomla templates by Joomlashine