Zo'n 20 jaar geleden hadden we het ludieke idee opgepakt om een fanclub voor deze man op te richten. We vonden dat hij wel een fanclub verdiend had. Gezien de massale belangstelling voor de site, blijkt dat dit idee landelijk gedragen wordt.

Op de site kunt u een interview lezen met onze held. Voor een uitzending van Voetbal Insite mochten we hem interviewen. De gehele tekst ervan is (zonder censuur) terug te vinden op deze site.

Johan Derksen, voetbal- en tv-persoonlijkheid, rookt eens een sigaartje, draait een plaatje, runt een blaadje en dat allemaal voor ons. Of, hetzelfde in andere woorden:

Johannes Gerrit (Johan) Derksen (Heteren, 31 januari 1949) is een voormalig Nederlands voetballer, die na zijn actieve sportcarrière naam maakte als sportjournalist, met als specialisme voetbal.

Als voetballer speelde hij achtereenvolgens voor SDOO Heteren, Nieuw-Buinen, Rolder Boys, Go Ahead Eagles, Cambuur, BV Veendam, Haarlem, SV Meppen en MVV.

Als journalist begon hij bij de Noord-Ooster en werd later redacteur bij de Winschoter Courant en daarna bij het Nieuwsblad van het Noorden.

In 1977 ging hij over naar het weekblad Voetbal International waar hij sinds 2000 de functie van hoofdredacteur bekleedt.

In 2002 stond hij op de nominatie om algemeen directeur te worden van - het immer noodlijdende - BV Veendam. Op het laatste moment kreeg hij ingefluisterd dat hij als een soort stroman zou worden gebruikt en dat het zittende bestuur hem niet goed had voorgelicht over de financiële situatie bij de club. Ook was in de arbeidsovereenkomst geen goede pensioenvoorziening opgenomen, zo vertelde Derksen. Daarop trok hij zijn kandidatuur in.

Hij verschijnt wekelijks in het televisieprogramma Voetbal Insite, waarin hij zijn mening geeft over voetbal in het algemeen. Voetbal Insite is op elke maandagavond op RTL 7 te zien. Op vrijdag is hij de vaste analyticus bij een live-wedstrijd uit de eredivisie, nu op RTL 5.

Derksen staat bekend als een van de grootste critici in de Nederlandse sportjournalistiek. Zijn ongezouten mening stuit niet zelden op veel verzet. Vooral zijn optredens in Voetbal Insite en zijn columns in Voetbal International zijn berucht. Ook ontpopt hij zich meer en meer tot nationale cultheld.

Derksen woont in Oudewater. Zijn eerste vrouw is begin 1992 overleden aan de gevolgen van een ongeval in huis. Later is hij hertrouwd, gescheiden en voor een derde keer getrouwd. Hij heeft twee dochters en een stiefzoon. Zijn oudste dochter Marieke (geboren in 1979) werkt sinds het najaar van 2005 ook bij Voetbal International.

Derksen is tevens manager geweest van Cuby and the Blizzards.

In 2005 werd Derksen door het blad Esquire verkozen tot slechtst geklede man.

Reacties   
#12 profile 01-11-2018 12:24
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

#11 Dick Koemans 21-04-2018 23:28
Ik mis overal zijn korte tijd bij de Goudse club Jodan Boys. Is dat te min om te vermelden?
#10 Otto van Akkeren 21-08-2017 21:15
Johan, idd arie wat een symphatieke man..
Kwam hem ook een keer tegen in de supermarkt bij mij in het dorp.
#9 arie heijnekamp 24-08-2016 21:53
Ben hem een keer tegengekomen hij nam alle tijd voor me het is een heel sympathieke man.
#8 Else Heinen 24-01-2016 18:41
Gisteravond, zaterdag 23 januari 2016, naar Johan en de pioniers van de Nederpop geweest in Steenwijk.
Wat was het geweldig!! Ik was al fan van je geworden Johan door mijn (overleden) man, maar dit sloeg werkelijk alles.
Wat een heerlijke muziek en een, door jou, vertelde mooie geschiedenis van de Nederlandse muziek. Ik heb genoten en was tevens ontroerd, omdat mijn man dit zo mooi gevonden zou hebben.
Wij luisterden, toen hij nog leefde, altijd op zaterdag van 09.00-12.00 uur naar radio Rijnmond via de computer en zo heb ik al van jouw muziekkeuze genoten.
Hoop dat je nog lang door kan gaan, zowel op tv als in het theater.
Lieve groetjes van een grote fan,
Else Heinen
#7 Jan Weidema 17-07-2015 11:27
Op 15 augustus speelt de bluesband Blues Step uit Lelystad in het woonzorghuis de Hoven in de buitenlucht. Er zijn zeker 100 bewoners daarbij aanwezig. Misschien leuk voor mijnheer Derksen om dit mee te maken, want ik heb begrepen dat hij gek is op de oude bluesmuziek en de band bestaat uit allemaal oude knarren. Hij is van harte welkom.
#6 Fred Hermans 07-12-2014 14:14
Pioniers van de Nederpop.

Gisteren heb ik de muzikale roadtrip van Johan Derksen aangeschaft en zit al vanaf 08:00 uur te genieten van de hele serie achter elkaar. Wat een ongelooflijke kennis van muziek heeft die man en wat een empathie! In eerste instantie had ik de mening dat Johan een geweldige poseur was, inmiddels geloof ik dat hij in alles wat hij doet en zegt volkomen oprecht is. In elk geval vind ik de rondtrip een absoluut meesterwerk!
#5 Kees 24-11-2014 23:42
Ik haat voetbal maar Johan is een held! Vandaag heb ik die prachtige CD/DVD box binnengekregen en geniet van al die mooie verhalen. Een echte oprechte muziekliefhebbe r!
#4 robbie 19-06-2014 09:40
johan heeft gewoon de blues.ik kan erg genieten van mensen die goede muziek nog weten te waarderen en ook verstand hebben van de oorsprong van de bluesmuziek.c+b is gewoon een bekroning op de nederlandse bluesgeschieden is iets waar we trots op kunen zijn en waar de huidige generatie mensen geen notie meer van hebben met de vele pulp muziek die tegenwoordig gedraait word.
blues is emotie blues is het leven lachen en huilen.ik snap soms aleen niet hoe johan al dat hoempapa fransbauer gedoe kan aanhoren wat een contrast met zijn passie bluesmuziek. keep up the good work johan
#3 Marten Dijkstra 01-05-2014 16:48
Moi Johan,
Nogmaals....." Derksen on the road " is een top programma.
Laat eindelijk eens zien hoe muzikanten en bands van toen het moesten doen. Ik ben zelf muzikant en opgegroeid met de muziek van C+B ( ben van 1955 ) en speel daar aardig wat nummers van. Betere muziek dan dat van C+B is er in mijn ogen niet.
Ik zou zeggen " Keep on rockin' met Derksen on the road".
Groet'n uit Groningen.

Cheers,
Marten Dijkstra

Als u ingelogd bent, kunt u reageren

Aantal leden

6271

Johan Derksen bingoDe wereldberoemde bingo!

Met deze bingo maak je een uitzending met Johan Derksen nog leuker. Streep af als je een uitspraak van Johan hoort. Wie het eerst de kaart vol heeft, heeft gewonnen!
Joomla templates by Joomlashine