Zo'n 20 jaar geleden hadden we het ludieke idee opgepakt om een fanclub voor deze man op te richten. We vonden dat hij wel een fanclub verdiend had. Gezien de massale belangstelling voor de site, blijkt dat dit idee landelijk gedragen wordt.

Op de site kunt u een interview lezen met onze held. Voor een uitzending van Voetbal Insite mochten we hem interviewen. De gehele tekst ervan is (zonder censuur) terug te vinden op deze site.

BESTUUR FANCLUB BEZOEKEN JOHAN DERKSEN EN HOUDEN INTERVIEW

Een half jaar geleden besloten een vriend en ik om een fansite te maken over Johan Derksen.
We hadden het vermoeden dat dat nog niet bestond. Het was natuurlijk maar als geintje bedoelt, maar we pakten het toch een beetje serieus aan. www.johan-derksen.com werd geregeld en een site werd in elkaar geflanst.
Nadat er wat geinteresseerden zich hadden aangemeld als lid van de fanclub, hadden we eens zin om een uitzending van Voetbal Insite live bij te wonen. Zo geschiedde..
We stuurden een email en werden uitgenodigd om vrijdag 26 november in de studio plaats te nemen. Dit was een kans die ik niet voorbij wilde laten gaan. Ik stuurde een email naar de redactie met de vraag of ik rond die uitzending Johan Derksen mocht interviewen, in mijn rol als voorzitter van de Johan-Derksen fanclub. Ik kreeg de reactie dat de desbetreffende vrouw het aan JD zou vragen. Ik werd wel verzocht de vragen op te sturen naar de redactie. Ik zou donderdag een bevestiging of ontkrachting krijgen van mijn idee. Maar.... donderdag geen mail gehad, en vrijdag ook geen mail gehad... De teleurstelling werd groter....
In de auto daar naar toe hadden we drie dingen in gedachten: OF we willen een vraag stellen aan JD in de uitzending, OF we willen met hem op de foto, OF we willen een interview met hem.
Uiteindelijk scoorden we 2 uit 3 en dat valt niet tegen.
We kwamen daar aan en moesten buiten wachten totdat om 20.30 uur de deuren open zouden gaan... Echter, om 20.15 ging de deur op en vroeg een medewerker van het programma naar het bestuur van zijn fanclub... Pas toen geloofde ik dat het interview echt door kon gaan.
De rest keek ons verdwaasd en wij waren blij
En inderdaad, we werden binnengelaten en we werden naar een paar beveiligingsbeambten gebracht die ons fouilleerden. Daarna werden we naar het gastenverblijf van de studio gebracht. Johan zat daar rustig een sigaartje te roken.
Het gesprek verliep uiteindelijk heel vloeiend en soepel. Op tv wil hij nog wel eens wat scherp of gevat uit de hoek komen, in dit gesprek was hij heel vriendelijk en behulpzaam. Hij gaf uitgebreid antwoord op de vragen en nam de vragen erg serieus. Dit gesprek hebben we op een cassette-tape opgenomen zodat ik morgen het interview uit kan tikken.... Misschien dat ik de tape nog kan bewerken op de computer en zo het interview in mp3 formaat online te zetten. Morgen zoek ik dat uit....
Tijdens het gesprek kwamen de andere gasten binnen. Gert Kruis kwam binnen en gaf JD en mij en de penningmeester van de JD-fanclub een hand. We stelden ons voor en moesten lachen dat hij er ook gezellig bij kwam zitten. Nog even later precies hetzelfde ritueel toen Foeke Booij binnen kwam. Schitterend en heel gezellig
Na het interview hadden we nog tijd voor een korte foto-shoot.
Een paar foto's tijdens het gesprek en 2 foto's in de studio waren het resultaat. We mochten helaas niet gefotografeerd worden terwijl we aan die tafel zaten. Dit omdat "het licht al was afgesteld en de stoelen dan zo moesten blijven staan" Nou ja, dat zal dan wel
2 foto's later gingen we als tevreden man op de tribune zitten, natuurlijk op de 1e rij...
Na de uitzending kwam JD persoonlijk nog even naar ons toe en gaf ons een hand. Daarna verliet hij het pand op weg naar zijn huis....
We hebben genoten van een grappige en idiote avond...
JD is echt niet onze held, maar JD en zijn fanclub is een uit de hand gelopen grap
En die grap was vanavond best leuk..Het interview:
Ik begreep dat u de vragen al had gekregen?
Ja, ik kwam net binnen en hoorde van de jongens:"Dit en dat gaat er gebeuren en had zoiets: Laat die jongens meteen maar komen"Wij waren een jaartje geleden ongeveer op het idee gekomen om een fanclub over U te beginnen. Ik vroeg me af of U daar al iets van mee had gekregen:

Nee, daar heb ik niets van meegekregen, het was een complete verrassing voor me.


Wat was Uw eerste reactie toen u het hoorde?
Nou, kijk, ik, uhhh, het is ongevaarlijk, maar er zijn wel eens commerciele bedrijven geweest die wilden een site met mij beginnen. Dat vind ik so prestigieus, weet je... Ik ben toch geen soap-acteur
Ik ga dit niet commercieel uitbuiten. Zo'n bedrijf stelt het voor, niet voor mij, maar omdat het voor hun aantrekkelijk is waarschijnlijk. Ik zit niet zo in de wereld.


Een van de redenen dat wij de fanclub hebben opgericht is omdat wij ons stoorden aan de sport-journalistiek in Nederland... Neem Hugo Borst: Wat mij betreft gedraagt hij zich als een puber die graag aanwezig wilt zijn.
Ik vind het niveau in Nederland eigenlijk heel beperkt en ik vroeg me af wat Uw visie daarop is?

Ik ben niet zo enthousiast over het niveau. Ik ken Hugo goed, hij heeft nog bij ons gewerkt. Ik ken hem al vanaf het moment dat hij in de journalistiek kwam.
Maar zoals Hugo nu op tv is: Dat is niet de Hugo Borst die ik ken. Een fantastische columnist, een hele goede schrijver en een hele aardige jongen. Maar ik heb af en toe het idee dat hij een kunstje opvoert.
Een tikje geforceerd hier en daar maar dat heeft hij niet nodig... Ik heb wel een zwak voor hem. In zijn columns vind ik hem beter, maar op tv toont hij een stukje minachting naar het publiek. Ook omdat hij er onverzorgd uitziet.
Je hoeft voor mij niet in pak te gaan zitten maar het lijkt er soms op dat hij net onder een brug vandaan komt. Van zijn kruin tot zijn achillespees gesponsord door Quick (?) Ik weet het niet, maar goed, ik heb er verder ook geen oordeel over.
Hij moet doen wat hij zelf wil. En als hij zich dan prettig voelt in deze rol, dan moet hij dat doen.


Stelt u zich eens voor dat formule Studio Voetbal in de toekomst een keer zou stoppen, ziet u het voor mogelijk dat hij in een praatprogramma als Voetbal Insite terecht zou kunnen komen?

Sterker nog: er zijn wel vage plannen om samen iets te gaan doen. Hij heeft nog een contract bij de NOS en ik hier dus..... er is nog geen sprake van maar ik sluit niet uit dat wij ooit samen iets gaan doen.


Ik heb nog een vraag van een paar leden van de fanclub, ze vroegen zich af of er ooit een dag zal zijn dat u zich niet met voetbal bezig zal houden? Een dag dat het voetbal u wat minder zal interesseren?

Ik heb me altijd voorgenomen dat als ik in de VUT ga, dan kap ik er ook mee. Ik was 16 toen ik begon en ik ben nu 55 dus dan heb ik mijn tijd wel gehad.
Normaal gesproken kunnen wij met 61 of 62 met de VUT, maar tegen de tijd dat ik aan de beurt ben, zal ik wel tot mijn 65e door moeten.


Ik had ook ergens gelezen dat U een muziek-fanaat bent, een blues-kenner zelfs. Een lid had ook de vraag gesteld: Als je mocht kiezen: Nederland wint de Wereldcup of "Cuby and the blizzards" op 1 in Amerika? Wat zie je het liefst?
Dan kies ik voor dat laatste... het is ook heel eenvoudig. Als Van Morisson optreedt tegelijk met Ajax-Feyenoord dan ga ik naar Van. Ik ben de laatste weken 5x naar de Zombies geweest, ik ben wel een beetje maniakaal.
Ik ben de hele dag met voetbal bezig, en als het dan gebeurd is 's-avonds dan ga ik leuke dingen doen, en voor mij is die uitlaatklep Rock & Roll. Ik ga heel veel naar theaters en optredens en dat vind ik leuk.
Maar blijkbaar verwachten ze dat niet van iemand uit de voetballerij. Bij Van Morrisson kom ik Keje Molenaar altijd tegen maar bij andere optredens niet. Ik vind het een prettige sfeer, er wordt nooit gevochten en
geen spreekkoren, ik voel me daar ook thuis.


Ik heb in een interview met KindaMuzik gelezen dat U ooit eens heeft gezegd dat de enige reden dat U in Voetbal Insite zit, is om uw alimentatie te verdienen?

Dat is een geintje en dat gaat zijn eigen leven leiden. Tuurlijk maak ik die grap wel eens. That's it. Het achtervolgt me...


Ik dat dan ook een soort spelletje dat U opvoert?

Nee het is een grapje tussendoor, zo erg is het ook weer niet.


Een onvermijdelijke vraag die ik heel veel van leden te horen heb gekregen: Het is spaak gelopen in dit programma tussen U en Hans Kraaij Senior.

Het is heel duidelijk, Hans Kraaij wil niet meer in een programma zitten dat gepresenteerd wordt door Wilfred Genee. Daar heb ik geen enkele rol ingespeeld.
Ondanks dat Hans en ik nog wel eens een discussie hadden. Nee Hans was erg ontevreden over het feit dat Genee hem vaak met de vraagstelling oversloeg en de gasten veel meer aan het woord liet.
Toen heeft hij gezegd dat hij nooit meer in een programma wil zitten met Genee. En daar heeft hij dan verleden week een uitzondering op gemaakt ivm de uitzending over 50 jaar betaald voetbal.
Hij heeft altijd mij verzekerd en iedereen hier ook verzekerd dat ik geen rol gespeeld heb. Dat geloof ik dan maar.


Die verhalen komen natuurlijk snel in de wereld..
Ja ik word er altijd onderweg op aangesproken. Maar onze relatie is prima.


Ik heb ook nog, ja het hoort niet bij een fanclub, maar een wat kritischere vraag.
Nee, Daar hou ik niet van...


Nee, dat dacht ik al, maar toch gaan we het proberen. Er wordt nog wel eens gezegd, en dat lees je ook links en rechts op internet dat u heel kritisch kan zijn tegenover mensen in de voetbalwereld, maar als ze in de studio zitten, dat U toch een iets mildere toon aanslaat. Herkent u daar iets van?
Nee hoor, ik probeer op fatsoenlijke wijze kritiek te uiten, maar of ze er nou bij zijn of niet, dat interesseert me niet zoveel. Genee is een presentator die me er altijd wel aan herrinnert als iemand erbij zit, wat ik ooit gezegd heb.
En als ze er dan ook nog oude beelden eronder zetten, dan kan je het moeilijk ontkennen. Je wordt in nederland altijd veroordeeld op je jeugdzonde. Dan komt zoiets terug en dan moet je daarvoor staan.


Hoort u voor de uitzending al dat hij die anekdotes gaat gebruiken?
Nee, ik weet vaak niet eens wie hier zitten. Ik heb net gehoord wie er komen. Daar hou ik me helemaal niet mee bezig. Ik ben hier en ik zie wel wie er zit.


Ik had ook begrepen, en dat horen we ook soms terug in het programma, dat U ook een bepaalde binding heeft met NEC. Oorspronkelijk komt u uit Heteren/Wageningen, die buurt.
Ik vroeg me af wat uw band is met NEC?

Een supporter ben je voor het leven. Ik ben als kind met mijn vader en opa naar NEC gegaan. Ze hebben nog nooit in mijn leven wat gewonnen dus het is een hard bestaan, NEC-supporter. Diep in je hart blijf je altijd NEC-supporter.
Als ik in de VUT zou gaan en ik zou ergens een seizoenskaart nemen dan neem ik er een van NEC. Dat is mijn club. Dat wordt niet zo serieus genomen, alleen de vitesse-supporters vinden dat dan weer vervelend.


Als NEC toch in uw hart zit, hoe kijkt u dan aan tegen de reactie van Edward Sturing vorige week?
Lachwekkend, maar ik vind het dan wel in zijn voordeel spreken. Gelukkig heeft hij het zelf ook gerealiseerd. Een coach die zo opgefokt is en zich zo laat gaan die kan nooit een heel team coachen. Die stond helemaal bol van de emotie. Dan heb je geen overzicht hoe je elftal moet spelen. Hij is al coach een beetje door de mand gevallen door zijn gedrag en dan vind ik het toch knap van hem dat hij dat ruiterlijk toegeeft.


Hij had overwogen om zichzelf een boete te geven.
Dat overweeg ik ook wel eens. Dat vind ik gelul, hij moet geen boete aan zichzelf geven, dat moet de voorzitter doen. Het hele begrip boetes vind ik zo'n onzin. Dat vind ik niet van deze tijd. De voetballers lachen erom.
Sneijder had wat hatelijks gezegd tegen Koeman en kreeg 10000 euro boete. Daar lacht zo'n jongen om.


Er is nog 1 vraag die mij en een aantal leden ook op het hart ligt: Welk merk sigaren rookt U?
Olifant. Ja ik vind de nederlandse sigarenindustrie in de betaalbare sector, vind ik de beste ter wereld. Ik ben overal wel geweest, en als je dan nationale producten rookt, dan word je er niet vrolijk van.
Ik vind het te gek voor woorden om een echte cubaanse sigaar te roken voor 40 euro. Dat vind ik patserig, dat vind ik te gek. In Nederland vind ik Olifant er met kop en schouders bovenuit steken.
Ook dan is het hardstikke duur, mijn vrouw rekent iedere maand uit dat ik de hypotheek verhoog. Ja, ik vind het gewoon het lekkerste. Ik heb nooit sigaretten gerookt, ik ben met sigaren begonnen. Je koopt bij een benzinestation een doosje en als het doosje er leuk uitziet, dan denk je: Goh die neem ik mee.
Later ben ik Wilde Havana's gaan roken en Justis van Maurik, en van het een rol je in het ander. Zo probeer je eens wat. Toen proefde ik wel dat Olifant in mijn optiek de lekkerste is. Nu krijg je van Justik van Maurik een vieze smaak in je bek. Maar ik vind de Olifant het lekkerst. Ik zeg altijd: Het leven is te kort om slechte sigaren te roken.
Maar alleen mag je nergens meer roken, want hier staat er ook de doodstraf op.
De directeur heeft mij speciaal nog gebeld om in godsnaam geen sigaren meer in beeld, want als er dan een klacht komt....
Kijk, ik hou me overal keurig aan de huisregels. Vroeger zat Hugo Camps er nog bij, kreeg je een stamtafel effect. Vervolgens krijg je als je een keer in een uitzending hebt zitten roken, 50 emails van verontwaardige mensen. In dit land schijnt er geen grotere overtreding te zijn dan roken. Moslims en rokers die hebben het helemaal gedaan.

Jullie zijn ook echte Nijmegenaren? Ik heb zelf in Elst gewoond. Ik zat dan 's-ochtends al om 5 uur op de snelwegen met allerlei busjes van schilders enzo. Ik wist nog wel dat als ik bij het nieuws van 6 uur niet in Gorinchem dan kwam ik niet meer over de Brienenoord.
Je moet dan om 5 uur weggaan om de file te ontwijken en dan 's-avonds lang te blijven hangen om te wachten tot de file weer voorbij was. Het was 112 km.
Als je de andere weg nam, stond je bij Veenendaal stil.
Ik woon nu al weer 26 jaar met frisse tegenzin in de Randstad.


Een vraag van een lezer: U komt over als een expert, u weet van veel voetbalzaken wel wat. (Gert Kruis, trainer de Graafschap was net binnen komen wandelen)

Hoor je het nou Gert?

Wij zijn van de fanclub van Johan Derksen...
Ik denk dat Gert wel lid wil worden...


Waaraan zou u de titel expert kunnen verdienen?
Die hele wereld van de analitici is een soort hype geworden. Het is afgekeken uit Engeland. Als je dan hoofdredacteur van Voetbal International bent, dan heb je een bepaalde status.
Ik ben gewoon een boerenlul uit Heteren die bij SDOO begonnen is en ik heb dan later nog 12 jaar als prof gespeeld en ik heb de middelmaat nooit ontstegen, er gingen er van mijn soort 13 in een dozijn.
Het feit dat ik een zwart/wit mening heb, daaruit komt voort dat ik uitermate geschikt ben voor dit soort programma's.
Ik ken mensen die er 100x zoveel verstand van hebben, maar die hier heel genuanceerd alles gaat zit uitleggen, dan valt heel nederland in slaap.
Hans Kraaij had de neiging om om de hete brij heen te draaien. Als je dan zo ijdel bent om hier te gaan zitten, dan moet je een mening geven. Dat is het leuke van dit programma, want zet je hier 3 genuanceerde mensen neer, dan is het programma niet om aan te zien.
Ik streef geen tv-carriere na. Ik ben hier beland en als ze zeggen: We stoppen met dit programma, dan ben ik weer gewoon hoofdredacteur van Voetbal International. Ik ben hier met toeval beland.
Ik ben heel lang bewust van de tv weg gebleven want anders ben je een beetje anonimiteit kwijt. Het is in het dagelijks leven zo dat mensen wat tegen je zeggen of je herkennen maar in voetbalstadions is dat nog tamelijk gevaarlijk.
Want als ik hier vanavond iets zeg over een club en ik ga volgende week naar die club, dan moet je rennen voor je leven. Daar ben ik altijd een beetje huiverig voor.
Ik heb al een aantal keer politiebescherming gehad en bodyguards in dit gebouw omdat er geluiden waren. Waar gaat dit over? Ik heb geen moslimbevolking beledigd. Ik heb alleen een andere mening over de lokale linksbuiten.
De supporters zijn tot alles in staat.

Reacties   
#1 profile 02-11-2018 13:14
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Als u ingelogd bent, kunt u reageren

Aantal leden

6271

Johan Derksen bingoDe wereldberoemde bingo!

Met deze bingo maak je een uitzending met Johan Derksen nog leuker. Streep af als je een uitspraak van Johan hoort. Wie het eerst de kaart vol heeft, heeft gewonnen!
Joomla templates by Joomlashine