Citaat van Johan

Over Huub en PSV: en dan Huub Stevens, die al 3 weken in een 3-delig grijs sollicitatiepak loopt, maar niemand die hem belt!

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen maken de overstap van RTL naar Talpa. De drie mannen verlaten de zender komende zomer voor een avontuur bij het bedrijf van John de Mol.

In een reactie aan NU.nl laat RTL woensdagavond weten de mannen te bedanken voor hun inzet bij de zender.

"Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben jarenlang een grote en succesvolle bijdrage geleverd aan de opbouw van RTL7. We hebben veel met ze meegemaakt, goeie tijden en af en toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes."

Talpa zegt dat de contracten van Genee, Derksen en Van der Gijp nog niet getekend zijn, maar het drietal is wel een voorstel gedaan.

Het trio, dat met Voetbal Inside op maandag gemiddeld tussen de 700.000 en 800.000 kijkers trekt en op vrijdag ongeveer een half miljoen, heeft bij RTL een aflopend contract. Ze gaven dit seizoen al meermaals aan te twijfelen over hun toekomst, mede omdat het programma geregeld onder vuur lag.

Volgende slag
Volgens het AD zal Voetbal Inside vanaf komend seizoen met dezelfde inhoud op dezelfde dagen en tijdstippen (maandag en vrijdag van 20.30 uur tot 22.00 uur) te zien zijn bij Veronica, maar dan hoogstwaarschijnlijk onder een andere naam.

Van 2008 tot 2015 luisterde het programma, dat al zeventien jaar bestaat, ook al naar een andere naam. Toen heette het Voetbal International vanwege de samenwerking met het gelijknamige blad, waarvan Derksen jarenlang hoofdredacteur was.

De overname van de 69-jarige Derksen, de 56-jarige Van der Gijp en de 50-jarige Genee is voor De Mol de volgende grote slag nadat eerder op woensdag bekend werd dat de mediamagnaat persbureau ANP heeft overgenomen.

Televiezierring
Het grootste succes van Voetbal Inside was het winnen van de Televizierring in 2011. Het van origine voetbalpraatprogramma wordt geroemd omdat het een veel breder publiek trekt dan alleen voetballiefhebbers, maar kwam geregeld in opspraak vanwege vermeende vrouwonvriendelijke en homofobe uitspraken van Derksen en Van der Gijp.

Een 'grap' van Van der Gijp, die zich als vrouw had verkleed en zei voortaan door het leven te willen gaan als Renate, deed dit jaar nog veel stof opwaaien. Met zijn act verwees Van der Gijp naar de Belgische VTM-journalist Bo Van Spilbeeck, die sinds kort door het leven gaat als vrouw.

Politieke partijen D66, PvdA, VVD en GroenLinks spraken hun afkeuring uit over de kwestie. Ook enkele sponsors van het programma namen nadrukkelijk afstand van de 'grap', maar ze trokken zich niet terug.

 

Bron: nu.nl

Reacties   
#1 profile 01-11-2018 18:09
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

Als u ingelogd bent, kunt u reageren

Aantal leden

6048

Johan Derksen bingoDe wereldberoemde bingo!

Met deze bingo maak je een uitzending met Johan Derksen nog leuker. Streep af als je een uitspraak van Johan hoort. Wie het eerst de kaart vol heeft, heeft gewonnen!

Bezoekersteller

818667
VandaagVandaag22
GisterenGisteren121
Deze weekDeze week530
Deze maandDeze maand3380
TotaalTotaal818667
Joomla templates by Joomlashine