Citaat van Johan

Over Nederland: We leven in een land waar Frans Bauer als presentator van Bananasplit een kijkcijferkanon is. Hoe diep kunnen we zinken?

Ruim een maand na de inmiddels legendarische uitzending van Veronica Inside zijn de gemoederen enigszins bedaard en lijkt een staakt-het-vuren van kracht. Toch is er nog steeds onzekerheid over het voorbestaan van het voetbalpraatprogramma. Maar dat Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee terugkeren bij Talpa, lijkt slechts een kwestie van tijd. Derksen: „John de Mol betaalt heel veel, dus hij bepaalt ook heel veel.”

 
In gesprek met Radio Rijnmond vertelt Johan Derksen dat hij inmiddels zowel Wilfred Genee als de Talpa-directie over de vloer heeft gehad. „Er is wel enige verbetering in gekomen, maar ik ben nog niet zo ver dat ik zeg: ik ga er weer glimlachend zitten. Ik heb toch wel mijn bedenkingen. En ik moet even wachten tot mijn vriend René van der Gijp weer terug is uit Ibiza, dan gaan we nog een keer met z’n drieën zitten.”

Volgens Derksen wordt Nederland „geterroriseerd door extreme groeperingen die met een vergrootglas naar Veronica Inside kijken’. „Die buiten dat altijd uit en maken daar op sociale media een rel van. En uitgerekend Wilfred is met die mensen gaan zitten meelullen. En dat vinden wij toch wel heel teleurstellend, als je met z’n drieën een programma maakt. Wilfred wilde plotseling politiek correct zijn en het land redden. Ik loop al wat jaartjes met hem mee en het is een goede presentator. Maar af en toe heeft ie zo’n uitglijder en eerlijk gezegd is dat ons ontzettend in het verkeerde keelgat geschoten. Want we hadden toch het idee dat we met een recordaantal kijkers daar een avondje voor lul hebben gezeten. Omdat meneer Genee wilde scoren.”

Contractbreuk

Verhalen dat de drie mannen van VI een toneelstukje aan het opvoeren zijn, om welke reden dan ook, verwijst De Snor linea recta naar het rijk der fabelen. „Mensen denken weleens dat wij dat acteren, of zo. Maar als wij heibel hebben, dan hebben we heibel. En John de Mol is nog niet uit z’n kast gekomen, die kan zeggen van: ’Moeten jullie goed luisteren, jongens. Jullie hebben nog twee jaar contract, het interesseert me niet of jullie elkaar aardig vinden. Je gaat daar maar zitten. Want anders breek je contractbreuk en dan sleep ik je voor de rechter.’ Dus hij heeft ook nog wat te zeggen in die hele affaire, hè? Wie betaalt, die bepaalt. En hij betaalt heel veel, dus hij bepaalt ook heel veel. En voor die zes ton moeten we wel twee hele avonden in de week werken.”

Dat Genee het welzijn van Derksen overigens hoog in het vaandel heeft, blijkt wel uit de contractbesprekingen die het drietal had met de Talpa-baas. „Ik heb me ooit bij de contractbesprekingen ontzettend geschaamd”, herinnert Derksen zich. „Ik hoorde dat bedrag (zes ton, red.) en ik kon niet zo snel een pen vinden, want anders had ik binnen een seconde getekend. Maar toen zei Genee tegen John de Mol: ’Wacht even. Johan is 71, die moet een chauffeur hebben, want dat is niet verantwoord.’ En John de Mol had zo’n avond dat hij overal ’ja’ op zei, dus plotseling had ik een chauffeur en laat ik me door heel Nederland rijden. Ik had daar zelf niet om durven vragen.”

Als u ingelogd bent, kunt u reageren

Aantal leden

5834

Johan Derksen bingoDe wereldberoemde bingo!

Met deze bingo maak je een uitzending met Johan Derksen nog leuker. Streep af als je een uitspraak van Johan hoort. Wie het eerst de kaart vol heeft, heeft gewonnen!

Bezoekersteller

802291
VandaagVandaag92
GisterenGisteren182
Deze weekDeze week1072
Deze maandDeze maand3592
TotaalTotaal802291
Joomla templates by Joomlashine